Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Katze Gruppe-Cica csoport

A Cica csoportba érkező gyerekeket biztonságot nyújtó, barátságos környezet várja. Játékos, családias környezetben ismerkednek a kicsik a közösségi élet rejtelmeivel. A csoport jelenleg 22 főből áll, vegyes korcsoportú fiúk és lányok.  
Csoportszobánk egyedi dekorációval felszerelt, amit úgy alakítottunk ki, hogy meleg, biztonságos környezetet teremtsünk a csoportunkba érkező kisgyermekeknek. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobban gondoskodjunk mindenkiről az otthontól távol töltött időben. A gyermekekkel Deák Noémi óvodapedagógus és Pfiffer Anita végzős óvodapedagógus foglakozik, illetve 1 fő  szakképzett dajka Gulyás Zoltánné Éva néni segítségével. Játéktárunkban sok modern, változatos fejlesztőjáték és természetes anyagból készített játék is megtalálható. Nap, mint nap a babakonyhában finom ebéd készül. A szőnyegen a megépített kisvasúton, autópályán önfeledt, vidám játék zajlik. Népszerűek a társas és konstrukciós játékok is a gyerekek körében.
Mindennapjainkat átszövi a sok mese, a vers, a mondóka, énekszó, énekes játékok.
Számunkra természetes a természetesség, a környezettudatos gyerekek nevelése. Együtt fedezzük fel a környező világot. Megfigyeljük a szabadban a természet változásait. Az udvaron a fűben rejtőző csigát, a mászó katicát, és repkedő pillangót.
A gyerekeket természetközeli világra, természetesebb életmódra kívánjuk nevelni.
A Cicák fürgék, gyorsak, nagy a mozgásigényük. Igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni. Gyermekeink mozgásigényét a csoportszobai mozgásfejlesztő, a tornatermi, az udvari eszközök, játékok segítségével és a mindennapos irányított mozgással igyekszünk kielégíteni.
Tapasztalatokban gazdag tanulási környezetet biztosítunk, a gyermekek életkorának megfelelő tevékenységekkel. Mindezek ösztönzik őket arra, hogy új fogalmakkal ismerkedjenek meg és felfedezzék a jelenségek közötti összefüggéseket.
Maximális fejlődést biztosítunk a tevékenységek által a finommotorikus és nagymozgás terén az érzékelésben és kognitív téren egyaránt.
Tudjuk, hogy az óvodáskor mennyire meghatározó a kisgyermek életében. Ebben az életszakaszban alapvető szokások, tulajdonságok alakulnak ki, óriási a befogadóképességük. Ezt figyelembe véve tudatosan törekszünk a gyerekek sokoldalú, harmonikus fejlesztésére. Gyermekeinket nem szeretnénk megváltoztatni, hanem a felfedezés örömén, a megtapasztalt élményen keresztül szeretnénk segíteni egyéni képességeik kibontakoztatását. Ebben a nyugodt, szeretetteljes légkörben alakul ki a gyermekekben a biztonságérzet, amely megerősíti benne a bizalom és autonómia érzését. Kíváncsiságot ébreszt, a tanulásra ösztönöz.
Fontos esemény a csoport életében a születésnapok megünneplése, amit minden kisgyermek számára biztosítunk.
 

Deák Noémi

óvónő
Gulyás Zoltánné (Éva néni)

Gulyás Zoltánné (Éva néni)

dajka