Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Katze Gruppe-Cica csoport

A Cica csoportba érkező gyerekeket biztonságot nyújtó, barátságos környezet várja. Játékos, családias környezetben ismerkednek a kicsik a közösségi élet rejtelmeivel. A csoport jelenleg 11 fiúból és 10 lányból tevődik össze. 2 gyermek kiscsoportos, 13 gyermek középsős, 6 nagycsoportos korú. A csoportba járó gyermekek egy része katolikus és evangélikus hittanra jár.
Csoportszobánk egyedi dekorációval felszerelt, amit úgy alakítottunk ki, hogy meleg, biztonságos környezetet teremtsünk a csoportunkba érkező kisgyermekeknek. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobban gondoskodjunk mindenkiről az otthontól távol töltött időben. A gyermekekkel 2 szakképzett óvónő Krebsz Józsefné Márta néni, Ihászné Albert Anna Ani néni foglakozik, szakképzett dajka, Gulyás Zoltánné Éva néni segítségével. Játéktárunkban sok modern, változatos fejlesztőjáték és természetes anyagból készített játék is megtalálható. Nap, mint nap a babakonyhában finom ebéd készül. A szőnyegen a megépített kisvasúton, autópályán önfeledt, vidám játék zajlik. Népszerűek a társas és konstrukciós játékok is a gyerekek körében.
Mindennapjainkat átszövi a sok mese, a vers, a mondóka, énekszó, énekes játékok.
Számunkra természetes a természetesség, a környezettudatos gyerekek nevelése. Együtt fedezzük fel a környező világot. Megfigyeljük a szabadban a természet változásait. Az udvaron a fűben rejtőző csigát, a mászó katicát, és repkedő pillangót.
A gyerekeket természetközeli világra, természetesebb életmódra kívánjuk nevelni.
A Cicák fürgék, gyorsak, nagy a mozgásigényük. Igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni. Gyermekeink mozgásigényét a csoportszobai mozgásfejlesztő, a tornatermi, az udvari eszközök, játékok segítségével és a mindennapos irányított mozgással igyekszünk kielégíteni.
Tapasztalatokban gazdag tanulási környezetet biztosítunk, a gyermekek életkorának megfelelő tevékenységekkel. Mindezek ösztönzik őket arra, hogy új fogalmakkal ismerkedjenek meg és felfedezzék a jelenségek közötti összefüggéseket.
Maximális fejlődést biztosítunk a tevékenységek által a finommotorikus és nagymozgás terén az érzékelésben és kognitív téren egyaránt.
Tudjuk, hogy az óvodáskor mennyire meghatározó a kisgyermek életében. Ebben az életszakaszban alapvető szokások, tulajdonságok alakulnak ki, óriási a befogadóképességük. Ezt figyelembe véve tudatosan törekszünk a gyerekek sokoldalú, harmonikus fejlesztésére. Gyermekeinket nem szeretnénk megváltoztatni, hanem a felfedezés örömén, a megtapasztalt élményen keresztül szeretnénk segíteni egyéni képességeik kibontakoztatását. Ebben a nyugodt, szeretetteljes légkörben alakul ki a gyermekekben a biztonságérzet, amely megerősíti benne a bizalom és autonómia érzését. Kíváncsiságot ébreszt, a tanulásra ösztönöz.
Fontos esemény a csoport életében a születésnapok megünneplése, melyeket szeptember 1. és május 31. közötti időben ünnepelünk. A nyáron született gyermekek születésnapját előzetes egyeztetést követően vagy májusban, vagy szeptemberben tartjuk.
 
 
Ihászné Albert Anna:
Középiskolai tanulmányaimat 1990-ben fejeztem be Székesfehérváron, a Vasvári Pál Gimnázium és Óvónői Szakközépiskola óvónői szakán. Ezt követően helyezkedtem el Isztiméren a falu óvodájában, óvónőként. 1997-ben óvodapedagógusi diplomát szereztem.
Jogviszonyom Isztiméren 1998 végéig tartott, amikor is áthelyezéssel a Pusztavámi Általános Iskolába kerültem, mint napközis nevelő.  Később gyermek-és ifjúságvédelmi felelős, majd a község családsegítője lettem. Tanulmányaimat az ELTE-n, a gyermekvédelem területén folytattam, Család-és gyermekvédelem pedagógiája szakos pedagógus végzettséget szereztem, majd két szakvizsgát tettem. 2016-ig továbbfoglalkoztatott jogviszonyban dolgoztam az iskolában.
A gyerekekkel mindig nagyon szoros kapcsolatban álltam. 11 évig szerveztem a községben nyári napközis táborokat, melyeknek évről évre egyre nagyobb sikere volt. Bizonyítja ezt a mindig magas, 70-80 fős gyereklétszám. Azt vallottam, hogy amennyire csak lehet, teljen hasznosan az együtt töltött idő, ezért rengeteg kézműves és sport foglakozás, kirándulás, különféle az egészséges életmóddal, megelőzéssel kapcsolatos foglakozás színesítette a programokat.
2019. augusztus 1-től a Fejér Megyei Kormányhivatal Móri Járási Hivatal Gyámügyi Osztályára kerültem, mint gyámügyi szakügyintéző.  Ez a tevékenység pont az ellenkezője volt annak, amit addigi életem során csináltam. Belekóstoltam a hatósági munkába. Még inkább megtanultam a jogszabályok között eligazodni és alkalmazni azokat. Szerződésem 2020. június 30-án lejárt, amit nem szerettem volna meghosszabbítani.
Életemnek ezen a szakaszán arra a megállapításra jutottam, hogy szeretnék ismét emberekkel, gyerekekkel foglalkozni. Szerettem volna egy csoportot, ahova tartozom, ami sikerélményeket nyújthat számomra, ahol kamatoztathatom a kreativitásomat, tapasztalataimat a szervezés, a tervezés és a megvalósítás területén.
2020. augusztusában a Pusztavámi Szivárvány Óvoda- Mini Bölcsőde lett az az intézmény, ahol megtaláltam a helyemet és 28 év után ismét óvodapedagógusként dolgozom. Vallom, hogy soha nem késő váltani és megújulni.
Számomra a gyerekek közelsége és szeretete, minden nap feltöltődést és sikerélményt nyújt.
 
 
óvónő
Ihászné Albert Anna (Ani néni)

Ihászné Albert Anna (Ani néni)

óvodapedagógus
Brusznyiczki Éva (Évi néni)

Brusznyiczki Éva (Évi néni)

pedagógiai asszisztens
Gulyás Zoltánné (Éva néni)

Gulyás Zoltánné (Éva néni)

dajka