Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozás

 „Lässt die Kinder singen! Lässt die Vögel ziehen, lässt die Blumen blüh’n, lässt die Bäume Früchte tragen, rot und gelb und grün! Lässt der Ewigkeit noch ein bisschen Zeit, lässt die Tage Zukunft werden und Vergangenheit. Lässt den Wolken ihre Freiheit, lässt den Steinen ihr Gewicht, lässt das Licht die Nacht durchdringen und lässt die Kinder singen.”
Pusztavám Fejér megye határában, a Vértes lábánál fekszik. Fenntartónk 2016 óta a Pusztavámi Német Nemzetiségi Önkormányzat. A Pusztavámi Szivárvány Óvoda –Mini Bölcsőde több, mint 40 éve várja szeretettel Pusztavám község gyermekeit. Intézményünk felvállalta a német nemzetiségi hagyományok ápolását, átörökítését, ezen felül a német nyelvi nevelést is. 4 óvodai csoportunk mindegyikében dolgozik német nemzetiségi óvodapedagógus is, akik szakmai hitvallásuknak érzik a kétnyelvű gyermekek nevelését. Kétnyelvűnek tekinthető az a személy, aki mindkét nyelven megfelelő nyelvi kompetenciával rendelkezik.
Rólunk

Óvodánk célja, hogy igényes nyelvi nevelést valósítson meg. A gyermekek, akik szűkebb környezetükben (családban) nem tanulták még a német nyelvet, lehetőséget kapnak az óvodában egy megfelelő nyelvi környezet megélésére. Ez azt jelenti, hogy óvodánkban a szülői ház segítsége nélkül is képesnek kell lenni arra, hogy a gyermekeknél az óvodáskor alatti nyelvtudásukat az életkoruknak megfelelő szintre emelje. Ennek elérésére a nyelvi nevelés különösen fontos szerepet tölt be az óvodás mindennapjainkban. Szem előtt tartjuk gyermekeink harmonikus testi-lelki-értelmi fejlődését. Zöld Óvoda jegyében a jeles napokat a gyerekekkel együtt közösen megéljük. A helyi adottságokat szem előtt tartva kirándulásokat, sétákat szervezünk. Óvodánk udvara 2 év alatt teljesen megújult, átalakult. Az új udvari játékeszközöket, kerítést, parkosítást fejlesztési pályázat útján valósítottuk meg a gyerekek nagy örömére. Intézményünk elnyerte a Madárbarát óvoda címet is, a Boldog Óvoda cím mellett. 2021 szeptembere óta a nagycsoportos gyermekeink részt vehetnek a kormány által biztosított úszóprogramban. 3 éven keresztül heti szinten járnak a móri uszodába. 2019 szeptembere óta a tehetségígéretes gyermekek számára Bozsik-Foci lehetőségét biztosítja az intézmény a Pusztavámi SC edzőinek segítségével.

Hunics Ildikó
óvodavezető